top of page

Karakter van de tuinen

Hoe wij uw tuin een uniek karakter geven

Uitgangspunt is de waarneming; ‘wat is er te zien te ruiken te voelen?’.

Elke plek heeft een stijl of karakter, hoe klein ook en die willen wij versterken.

 

Het karakter van een tuin wordt bepaald door verschillende elementen. Bijvoorbeeld de bodem, het klimaat, de zonnestand en het water. Andere elementen zijn kunstmatig zoals een paadje, een vijver, insectenhotels en vogelhuisjes. Deze elementen kunnen worden  gebruikt om het karakter van uw tuin te versterken.

Een van de manieren om dat te doen, is door hoogteverschillen te creëren. Heuvels en kuilen zorgen voor verschillende groeiomstandigheden voor planten. Sommige planten houden van zon en droogte, andere van schaduw en vocht. Door gebruik te maken van hoogteverschillen ontstaat er een mooi contrast tussen de verschillende delen van uw tuin. Door te kijken naar de ligging en de bodem van uw tuin, kunnen we de juiste planten kiezen voor elke plek.

Een andere manier om het karakter van uw tuin te veranderen of te versterken, is door meer variatie te creëren en verschillende biotopen te maken. Dat zijn plekken waar planten en dieren zich thuis voelen.

WhatsApp Image 2021-04-18 at 15.03.52 (1

We kunnen bijvoorbeeld vijvers, bloemenweides, kleine moerassen of rotstuinen maken. Zo lokken we meer soorten naar uw tuin, zoals insecten, vogels, kikkers en egels. Dit is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor uw tuinplezier.

 

Als we uw tuin gaan beplanten, werken we graag met groepen van dezelfde soort planten. Dat geeft een mooi en rustig beeld. Bovendien is het makkelijker om te onderhouden. We gebruiken graag biologisch zaad om uw tuin te verrijken. Dat is goedkoop, makkelijk en snel. Het leuke is dat het zaad alleen ontkiemt waar het past bij de omstandigheden. Zo krijgt uw tuin een natuurlijke uitstraling.

Paadjes in de tuin zijn niet alleen handig, maar kunnen ook het karakter van de tuin versterken. Door natuurlijke materialen te gebruiken, zoals houtsnippers, geven we uw tuin een duurzame uitstraling. Door de paadjes kronkelig te laten lopen, zorgen we voor een speels en verrassend effect. Paadjes kunnen ook de aandacht leiden naar mooie elementen in de tuin, zoals een vijver, een bloemenweide of een zitje. Paadjes zijn dus belangrijk voor de beleving van de tuin.

Desgewenst kunnen we uw tuin ook aantrekkelijker maken voor insecten en vogels door insectenhotels en vogelhuisjes te plaatsen. Zo helpen we de biodiversiteit in uw tuin te vergroten. Bovendien kunt u zo genieten van het gezelschap en het gezang van deze kleine bezoekers. Insectenhotels en vogelhuisjes zijn dus leuke en nuttige toevoegingen aan uw tuin.

De tuinen die we aanleggen zijn rijk aan kleur en natuur. Ze volgen de natuurlijke processen en patronen, zonder dat we  al te veel in te grijpen. Ze bevatten diverse planten die geschikt zijn voor de omgeving en elkaar ondersteunen. Onkruid, wilde en gecultiveerde planten groeien naast elkaar. Onze tuinen houden rekening met de seizoenen en gebruiken natuurlijke materialen. Ze trekken ook veel vogels, bijen en andere dieren aan en hebben weinig onderhoud nodig.

Klinkt dit als muziek in uw oren en wilt u meer weten over hoe wij het karakter kunnen aanpassen of versterken? Neem dan contact met ons op.

bottom of page