top of page

Zorgtuinen

Tuinieren als helende kracht


KeesTuint werkt nauw samen met verschillende gezondheidscentra, waar we samen met patiënten de tuin inrichten en onderhouden. Meestal doen we dit in samenwerking met de betrokken praktijkondersteuner GGZ.

 

We geloven oprecht dat tuinieren een positieve invloed heeft op zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Het biedt structuur, vermindert stress en symptomen van depressie en angst. Het zonlicht tijdens het tuinieren verbetert het humeur en vult de vitamine D-voorraad aan. Bovendien vergroot het het gevoel van eigenwaarde.  

WhatsApp Video 2021-04-18 at 14.07.25
Video afspelen

Tuinieren is ook een vorm van lichaamsbeweging. Het versterkt spieren, verbetert de bloedsomloop en helpt bij het behouden van een gezond gewicht.

 

We richten ons vooral op mensen die doorgaans geen directe of vanzelfsprekende toegang hebben tot een groene plek. Denk aan stadsbewoners, mensen in instellingen of zij die beperkt worden door fysieke of mentale problemen. Vaak bevinden zij zich in een stenen stadse omgeving en missen ze de helende kracht van de natuur.

Wij vinden het belangrijk dat de deelnemers genieten van de plek. Dit kan voortkomen uit het werk dat ze er verrichten, maar net zo goed uit het niets doen. We willen mensen laten kennismaken met de schoonheid van de natuur: de wondere wereld van bloemen, insecten, geuren en kleuren. De natuur heeft een grenzeloze helende kwaliteit wanneer we er bewust mee in aanraking komen.

Als u geïnspireerd bent door onze missie, nodigen we u graag uit om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we de kracht van groen benutten om de fysieke en mentale gezondheid van uw patiënten te bevorderen.

bottom of page